Yükler Artık 36-40 Saat Arasında Avrupa’da

Yayın Adı: Timreport Dergisi

İthalat ve ihracatın en önemli evrelerinden birisi olan lojistik sektöründeki yeni arayışlar ve girişimler, beraberinde kazanımlar ortaya çıkarmaya başladı. Lojistik operasyonlarda son derece önemli olan zaman ve maliyet kavramları ise yenilikleri daha da zorunlu kılıyor. 2012 yılında geliştirdiği Minivan hizmetiyle lojistik sektöründe bir ilki gerçekleştiren Batu International Logistics, maliyet ve zaman engelini kapıdan kapıya taşımacılık yaparak aşıyor. Tek bir araçta yanıcı ve tehlikeli maddelerin, soğuk tutulması gereken ürünlerin ve askılı taşıma gerektiren ürünlerin transferinin gerçekleştirilebildiği servis ile Avrupa’nın herhangi bir noktasına 36 ila 40 saat arasında teslimat imkânı getiriyor. 1400 kilograma kadar olan yüklerin taşındığı serviste, özellikle yükleme yeri-havaalanı/ havaalanı-yükleme yerleri arasındaki ekstra taşımayı ve gümrükleme işlemlerini ortadan kaldırıyor.

12-36 saat tasarruf

Minivan hizmetinin havaalanı olmayan bir şehre yapılacak taşımalar için uçaktan daha az maliyetli ve daha hızlı olduğunu belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Uçakla yapılacak taşımalarda, yükün öncelikle havaalanına gitmesi, oradan uçağı beklemesi, ardından da indiği şehirden tekrar yükün varacağı yere gönderilmesi gerekiyor. Geliştirdiğimiz hizmet sayesinde bu engellere takılmadan teslimat yapılacak ülkeye ya da şehre göre 12-36 saat arasında tasarruf sağlıyoruz” şeklinde konuştu. Taner Ankara, sistemdeki en önemli hususun ise tek bir yer ile muhatap olmanın ve bunun getirdiği takibin kolaylığı olduğunu da sözlerine ekliyor.

En çok tercih tekstilde

Minivan servisini tercih edenlerin yüzde 90’lık kısmını büyüme aşamasında olan firmalar olduğunu belirten Taner Ankara, taşımaların büyük kısmınıın uçakta taşınması zor olan yanıcı özellikli kimyevi maddeler ve askılı tekstil ürünlerinin oluşturduğunu belirtiyor. Bu hizmeti en çok kullanan sektörler otomotiv, kimya endüstrisi ve tekstil olurken, en çok taşıma yapılan ülkeler ise Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Avusturya olarak öne çıkıyor.

‘Minivan’ sistemi ile havayoluna rakip oldu

İhracat yapan firmalara ve KOBİ’lere yönelik özel bir taşımacılık sistemi sunduklarını vurgulayan Taner Ankara, minivan
olarak isimlendirilen sistemi ve avantajlarını şöyle anlattı: “Minivan ile takometre olmadan Almanya’ya uçaktan daha hızlı servis veriyoruz. 2012 yılında başladık, bugün 8 minivana çıktık. Minivan sistemi ile karayolu taşımacılığında havayolu taşımacılığına rakip yaratıyoruz. Gönderinin yapılacağı şehre direkt uçuş yoksa doldur boşalt işlemlerinden dolayı yavaşlamalar oluyor.

Direkt uçuş varsa da uçakta yer olamayabiliyor, bu yüzden bir sonraki sefer bekleniyor.” diye konuştu. Sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunan Ankara, 2023 ihracat hedeflerine ulaşılabilmesi için lojistik alanındaki sıkıntıların ve eksikliklerin mutlaka giderilmesi gerektiğini dile getirdi. Ankara, devletin bu konuda gerekli adımları atması, sektörün ise birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.
Batu International Logistics, bünyesinde barındırdığı farklı şirketlerle, kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı, depo yönetimi, gümrükleme ile dış ticaret çözümleri sunuyor.