KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

batulogistics.com
İşbu Kişisel Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni; Web site ziyaretçileri, web site formlarını dolduran kişiler ve web site üzerinden iş başvurusu yapan aday personellerin şirket tarafından tutulan veriler için geçerlidir.
NEDEN BU METNİ GÖNDERİYORUZ? Batu International Lojistik İç ve Dış Ticaret A.Ş. olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve 30356 sayılı 10.03.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ uyarınca, Veri Sorumlusu sıfatıyla hazırlanan işbu “Bilgilendirme” yazısı ile Sizlere, KVKK’da yer alan “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” başlıklı 10., “İlgili Kişinin Hakları” başlıklı 11. Ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’de yer alan 4 ve 5. Maddeleri çerçevesinde; hangi amaçla kişisel verilerinizin işleneceği, işlenen kişisel verilerinizin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel verilerinizin toplanmasının yöntemi ve hukuki sebebi ve KVKK’nın 11. maddesinde sayılan diğer haklarınızla ilgili olarak bilgi vermek amacıyla düzenlenmiştir.
HANGİ KONULARDA AYDINLATMA YAPIYORUZ? ·      Hangi verilerinizin toplandığı

·      Verilerinizin hangi amaçla işlendiği

·      Verinizin kimlerle paylaşıldığı

·      Verilerinizin toplanmasının hukuki sebebi

·      Verinizin imhası

·      KVKK kapsamında sahip olduğunuz haklar

HANGİ VERİLERİNİZİ İŞLİYORUZ? www.batulogistics.com internet sitemizi ziyaret etmeniz, üye olmanız halinde belirli alanlarda kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından işlenecektir. Aşağıda hangi alanlarda hangi kişisel verilerinizin toplandığı ve işlendiği detaylı olarak bilgilerinize sunulmaktadır.

 

1- www.batulogistics.com ziyaretlerinizde: Çerezler vasıtasıyla tarayıcı bilgileriniz, web site çerez kayıtları, IP adresiniz, erişim loglarınız.

 

2- www.batulogistics.com ana sayfasında yer alan “Sizi Arayalım” formunun doldurulması halinde: Ad, Soyad, Telefon Numarası ve E-posta Adresi

 

3- https://batulogistics.com/iletisim/ URL adresinde yer alan “İletişim Formu”nun doldurulması halinde: Ad, Soyad, Telefon Numarası, E-posta Adresi ve gönderilmek istenen mesaj içeriği.

 

4- https://batulogistics.com/teklif-al/ URL adresinde yer alan “Teklif Al” formunun doldurulması halinde: ad, soyad, e-posta adresi, telefon numarası, detaylı bilgi kısmına yazılan mesaj içeriği.

 

5- https://batulogistics.com/genel-basvuru/ URL adresinde yer alan “Genel Başvuru” formunun doldurulması halinde: ad, soyad, e-posta adresi, telefon numarası, başvurulmak istenen pozisyon, eklenmek istenen mesaj metni.

 

6- https://batulogistics.com/projeni-paylas/  URL adresinde yer alan “Projeni Paylaş” formunun doldurulması halinde: ad soyad, e-posta adresi, telefon numarası, proje hakkında detaylı bilgi içeren metin.

 

7- https://batulogistics.com/davet-et/ URL adresinde yer alan “Davet Et” formunun doldurulması halinde: ad soyad, e-posta, telefon numarası, etkinlik hakkında detaylı bilgi içeren metin.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ KİMLERLE HANGİ AMAÇLA PAYLAŞIYORUZ? Yasal yükümlülükler ya da KVKK’nın 8/2 ile 9/2’nci maddesi şartlarının varlığı halinde kişisel verileriniz; hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amaçlarıyla bilgi talep eden yetkili kamu kurum ve kuruluşları, mahkemeler, savcılıklar, icra müdürlükleri ve sair adli merciler ve hukuk danışmanları ile paylaşılmaktadır.
KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA VE İŞLENME YÖNTEMİ NEDİR? Kişisel verilerinizi; www.batulogistics.com web sitesine ilk giriş yaptığınız esnada çerezler (cookies) vasıtasıyla ve/veya www.batulogistics.com ana sayfasında yer alan “Sizi Arayalım” formunu ve/veya https://batulogistics.com/iletisim/ URL adresinde yer alan “İletişim Formu”nu ve/veya https://batulogistics.com/teklif-al/ URL adresinde yer alan “Teklif Al” formunu ve/veya https://batulogistics.com/genel-basvuru/ URL adresinde yer alan “Genel Başvuru” formunu ve/veya https://batulogistics.com/projeni-paylas/  URL adresinde yer alan “Projeni Paylaş” formunun doldurulması ve/veya https://batulogistics.com/davet-et/ URL adresinde yer alan “Davet Et” formunu  doldurmanız suretiyle otomatik yollarla TOPLUYOR; olası bir ihtilaf halinde ilgili mercilere aktarmak ve işin niteliğine ve talep edilen/ işlenmesi gereken kişisel verilerin niteliğine göre otomatik ya da otomatik olmayan yollarla veri tabanı oluşturmak, sunucuda barındırmak, liste yapmak, belge doldurmak, dilekçe yazmak, form doldurmak suretiyle İŞLİYORUZ.
KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI NEDİR?

 

Kişisel verileriniz, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, mal / hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, mal / hizmet üretim ve operasyon süreçlerinin yürütülmesi, talep / şikayetlerin takibi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi, ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi,   çalışan adayı / stajyer / öğrenci seçme ve yerleştirme süreçlerinin yürütülmesi, çalışan adaylarının başvuru süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla işlenmektedir.
KİŞİSEL VERİ İŞLEMENİN HUKUKİ SEBEBİ NEDİR? ·      Şirketimizin faaliyet alanıyla ilgili yasalarından doğan hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmemiz için veri işlemenin zorunlu olması

·      İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, Şirketimizin meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması,

·      Mevzuatlarda açıkça öngörülme

·      Hakkın tesisi, korunması ve kullanılması için veri işlemenin zorunlu olması.

KVKK KAPSAMINDA SAHİP OLDUĞUNUZ HAKLARINIZ

 

Şirketimize başvurarak kişisel verilerinizin;

a) işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) işlenmişse bilgi talep etme,

c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

d) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

e) KVKK’nın 7 nci maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,

f) aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda sayılan (ç) ve (d) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

g) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASINA İLİŞKİN ÖNLEMLER Kişisel verilerin korunması, şirketimiz için önemli bir konudur. Şirketimiz, kişisel verilere yetkisiz erişim veya bu bilgilerin kaybı, hatalı kullanımı, ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumak için gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır. Şirketimiz, kişisel verilerinizi gizli tutmayı, gizliliğin sağlanması ve güvenliği için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir.

 

Şirketimizin gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, web sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Şirketimiz bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN DOĞRU VE GÜNCEL OLARAK MUHAFAZA EDİLMESİ Kişisel verilerini şirketimizle paylaşanlar, bu bilgilerin doğru olmasının ve güncel bir şekilde muhafaza edilmesinin, hem 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu anlamında kişisel verileri üzerinde sahip oldukları haklar hem de ilgili diğer mevzuat açısından önemli olduğunu bildiklerini ve yanlış bilgi verilmesinde doğacak sorumlulukların tamamen kendilerine ait olacağını, kabul ve beyan etmişlerdir.

 

Paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz ile ilgili değişiklik ve/veya güncellemeleri aşağıda belirtilen KEP adresinden veya şirketimizin adresine fiziki posta yoluyla ya da www.batulogistics.com  üzerinde belirtilen e-posta, faks ya da çağrı merkezi gibi iletişim kanallarından gerekli bildirimleri yapabilirsiniz.

 

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VEYA ANONİM HALE GETİRİLMESİ İşbu Bilgilendirme metninde belirtilen amaçlarla işlenmiş olan kişisel verileriniz; KVKK md. 7/f.1’e göre işlenmesi gerektiren amaç ortadan kalktığında ve varsa Kanunların belirlediği süreler geçince; Şirketimizin Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası doğrultusunda re’sen veya talebiniz üzerine tarafımızca silinecek, yok edilecek veya anonimleştirilerek kullanılmaya devam edilecektir.
VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ Batu International Lojistik İç ve Dış Ticaret A.Ş.

Mersis No: 0150057660300014

Adres: Oruç Reis Mah. Tekstilkent Cad. No:12 Koza Plaza B Blok Kat:2 Atışalanı-Esenler / İstanbul

KEP Adresi: batuinternational@hs02.kep.tr

Size yardımcı olmak isteriz.

Tüm talep ve ihtiyaçlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.