Yayın Adı: UTA Lojistik Dergisi
2017 yılında sağlam adımlarla büyümeye devam eden Batu International logistics, 2018’de özellikle ihracat odaklı işlere yoğunlaşacak. Batu International Logistics COO’su Uğur Dal, “Gerek yan sanayi mamulleri üreten gerekse kimyevi madde üretip ihracat hedefleyen pazarlar önceliğimiz içinde olacak” dedi.
Batu International Logistics COO’su Uğur Dal, 2017 yılında pazardaki mevcudiyetlerini korurken, insan odaklı bir sistem kurmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Dal, “Teknoloji çağı ile beraber hizmet veren firmalar; sürdürülebilirliğin önemini, uzun vadeli yatırımlar planlamayı, iyi hizmetin yanında zamanlı hizmet verebilmenin de gerekliliğini ve teknoloji ile birleşen insan kaynağının ne derece önemli olduğunu anlamış görünüyor. Bu açıdan bakmak gerekirse 2017 yılı bizler için mevcudu koruma, yapılarımızı daha sağlam temelli ve insanın odak olacağı bir sistem üzerine kurgulamak ile geçti. Temel amaç olarak yalnızca büyümenin bir hedef olması yerine, şişmanlamadan sağlıklı büyümenin önemine dikkat etmeye çalıştık diyebiliriz” dedi. Özellikle Tiirkiye-Avrupa hattındaki taşımalarda servis kalitelerini daha da arttırdıklarını vurgulayan Dal, “Avrupa’nın kuzey ülkelerinden Türkiye’ye ve Türkiye’den Avrupa’ya düzenli vermekte olduğumuz hizmetler ile 2017 yılında servis kalitemizi doğru bir zemine oturttuğumuzu düşünmekteyiz. Tabi ki lojistik unsurunun yalnızca taşıma evresi olmadığını düşünürsek, bu unsurun içini tam doldurabilmek adına taşımalar yanında birçok lojistik servis için çaba da harcamaktayız” diye konuştu.
KİMYA SEKTÖRÜNÜ YAKIN MARKAJA ALDI
Günümüzde büyüyen, gelişen bir ihracat hacminin ortaya çıktığını ve ticaretin artık daha kolay, ulaşılabilir şekillere büründüğünü belirten Dal, bu kapsamda şirket olarak 2018 yılında ihracat temelli işlemlere yoğunlaşacaklarını söyledi. Dal, “İhracat rakamları analiz edildiğinde, sanayi mamullerinin yanı sıra kimyevi madde ihracı da artış göstermiş görünüyor. Bu sebeple gerek yan sanayi mamulleri üreten gerekse kimyevi madde üretip ihracat hedefleyen pazarlar önceliğimiz içinde olacaktır” dedi.
Lojistiğin çok dinamik bir sektör olduğuna dikkat çeken Dal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hizmet sektörleri içinde hem üreticiye hem de son kullanıcıya direkt etki eden ender sektörlerden birisi. Örneğin üretime girecek hammadde tedariğine destek verirken bir yandan da raflara çıkacak ürüne ait aşamalar için de destek veriyorsunuz. Bu sebeple sağlamış olduğunuz hizmet kalitesinde geriye düşmemeniz, doğru zamanlı hamleler ve zamanında planlamalar ile ilerlemeniz gerekiyor. Aksi durumda kayıplar ne yazık ki kaçınılmaz. Tedarik zinciri ya da lojistik teriminin yalnızca taşıma hareketi olmadığı ülkemiz ticaretinde kavram olarak son yıllarda oturmaya başladı. Bu sebeple her yeni yıl yeni bir şeyler öğreniyoruz. 2018 yılı için daha çok lojistik yazılımlara ağırlık veren, sistemlerin konuştuğu ve sistemsel yanıtların daha çok olacağı bir yıl hedefliyoruz.